Persconferentie is vervroegd: Kabinet kondigt extra coronamaatregelen aan.(1 minuut lezen)

Persconferentie is vervroegd: Kabinet kondigt extra coronamaatregelen aan.(1 minuut lezen)

25 oktober 2021 Uit Door Uitgelicht Nieuws

Hugo de Jonge laat weten dat het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen sneller oploopt dan gedacht. Daarom overweegt het kabinet nieuwe coronamaatregelen. Het Outbreak Management Team is om een advies gevraagd.

Het kabinet heeft besloten, gezien de omstandigheden, de persconferentie te vervroegen. De eerstvolgende persconferentie staat nu in de planning voor volgende week dinsdag twee november.

De minister legt uit: “We zien namelijk dat we al een hoge vaccinatiegraad hebben, 87 procent van de volwassen mensen heeft zijn eerste prik al gehad, maar we zien ook, 13 procent van de mensen die niet gevaccineerd is. Als je kijkt in de ziekenhuizen is die situatie precies andersom.”

Corona is volgens de minister nu een epidemie is van niet-gevaccineerde mensen die elkaar onderling meer besmetten. Het draagvlak voor beperkingen voor gevaccineerde personen is echter nihil.

“Intussen zien we dat als we geen maatregelen nemen, de zorg wordt overlopen, dat uw operaties en de operaties van uw familieleden en andere mensen die gevaccineerd zijn mogelijkerwijs worden uitgesteld.”

Dilemma

De minister geeftaan dat de keuzes die gemaakt moeten worden, niet makkelijk zullen zijn. “Je wil niet onnodig maatregelen opleggen die beperkend zijn in economische zin. Hoe eerlijk is het om maatregelen te nemen die de héle samenleving treffen?”.