Breaking: Deze Nederlandse politicus is aangehouden wegens verdenking poging tot moord op Mark Rutte(2 minuten lezen)

Breaking: Deze Nederlandse politicus is aangehouden wegens verdenking poging tot moord op Mark Rutte(2 minuten lezen)

28 september 2021 Uit Door Uitgelicht Nieuws

De fractievoorzitter van de Haagse Partij van de Eenheid, Arnoud van Doorn is zondag door de politie aangehouden op verdenking van het voorbereiden van een moordpoging op demissionair premier Mark Rutte. Zondagochtend werd van Doorn door de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) aangehouden, maandagavond werd hij echter alweer heengezonden.

Van Doorn liep Afgelopen zondagochtend liep van Doorn door Den Haag, op dat moment was ook Rutte vlakbij aanwezig. Daar Rutte aanwezig was, was er ook beveiliging aanwezig. Het oog van de beveiliging viel op de Haagse politicus die volgens de DKBD ‘verdacht gedrag vertoonde’. Van Doorn werd aangesproken en vervolgens aangehouden, op verdenking van het voorbereiden van een moordpoging met als mogelijk doelwit Mark Rutte. Van Doorn moest een nacht achter de tralies doorbrengen en werd na een politieverhoor op maandagmiddag weer heengezonden.

Anis Boumanjal, de advocaat van van Doorn laat weten dat de aanhouding een voorbeeld van ‘een doorgeschoten kramp’. ,,Dit is het voorbeeld van regeren vanuit angst. De wetten die gelden voor het aanhouden van burgers worden dan, zo geeft deze zaak aan, niet voldoende serieus genomen. Er was geen redelijk vermoeden van schuld en om die reden had men mijn cliënt niet mogen aanhouden. Dat het hier gaat om Rutte maakt het niet anders. Ook dan of beter gezegd juist dan dient de wet te worden gerespecteerd.”

In Den Haag bevestigt het OM de aanhouding en het heenzenden van Van Doorn via een woordvoerder. ,,Hij vertoonde verdacht gedrag, daarom is hij aangehouden. Het klopt dat hij ook weer is heengezonden. Het onderzoek loopt op dit moment nog, wellicht dat we in de loop van de dag meer kunnen zeggen.”