Hugo de Jonge: extra maatregelen voor mensen die zich niet hebben laten vaccineren.(1 minuut lezen)

Hugo de Jonge: extra maatregelen voor mensen die zich niet hebben laten vaccineren.(1 minuut lezen)

25 oktober 2021 Uit Door Uitgelicht Nieuws

Het aantal besmettingen neemt toe en dus komt het kabinet met nieuwe maatregelen om de toename van het aantal coronapatiënten te stoppen. De kans bestaat dat er extra maatregelen gaan komen voor niet-gevaccineerden.

Volgens de Jonge stijgen de ziekenhuisopnames in een rap tempo en eerder dan verwacht. Het kabinet kan niet anders dan zich beraden op aanvullende maatregelen. Kortom we hebben maar even mogen genieten van het oude vertrouwde.

Alle opties liggen op tafel, en dus ook maatregelen die exclusief gelden voor niet-gevaccineerden. ,,Er zijn geen makkelijke keuzes”, zegt De Jonge na overleg met de meest betrokken bewindspersonen.

Niet-gevaccineerden de toegang tot zorg ontzeggen is iets dat niet gaat gebeuren. ,,Dus of we moeten meer algemene maatregelen treffen die iedereen raken of toch specifieke regels instellen die niet-gevaccineerden beschermen.”

Volgens de Jonge zijn ongeveer 13 procent van alle volwassenen niet gevaccineerd. ,,Met name niet-gevaccineerde personen belanden in het ziekenhuis. Zij verdringen zorg voor anderen”.

‘Deze ongevaccineerde mensen lopen het grootste risico besmet te raken en zelf anderen te infecteren. Dus maatregelen moeten wel recht doen aan die analyse”, aldus De Jonge.

Met een vaccinatiebewijs, na genezing of negatieve testuitslag, kan iedereen momenteel overal naar binnen. Maar experts van het OMT stelden al eerder dat het veiliger zou zijn om alleen genezen of gevaccineerde personen toe te laten in de horeca, theater en dergelijke.