Advies OMT: Gevaccineerden moeten bij drukke evenementen ook een negatieve test voorleggen!(1 minuut lezen)

Advies OMT: Gevaccineerden moeten bij drukke evenementen ook een negatieve test voorleggen!(1 minuut lezen)

20 juli 2021 Uit Door Uitgelicht Nieuws

In ons landje kunnen we niet zeggen dat we de goede kant op gaan daar er toch sprake is van flinke stijgingen met betrekking tot coronabesmettingen. Helaas hebben we ons weer te houden aan strengere maatregelen en ziet het er niet naar uit dat er spoedig versoepelingen komen.

De experts van het OMT adviseren het kabinet om ook van volledig gevaccineerden een negatieve coronatest te verlangen. Dit zou dan moeten gelden voor drukke evenementen en discotheken. Momenteel wordt de QR-code om toegang te krijgen tot een evenement of om te reizen, niet ingetrokken bij een positief testresultaat. Volledig gevaccineerde mensen, die toch besmet zijn geraakt, kunnen dan alsnog het virus verspreiden op evenementen waar de anderhalve meterregel niet geldt.

Het OMT komt daarom met het advies om toch nog een negatieve test te vragen aan alle bezoekers van drukke evenementen. Tevens zouden mensen met de CoronaCheck-app slechts toegang mogen hebben tot één horecazaak als het aan het aan het OMT ligt. In de horeca is Testen voor Toegang voorlopig niet meer mogelijk, echter wil de Tweede Kamer dit weer zo snel mogelijk invoeren.

Sprak dit je aan? Laat het ons dan weten door op dit bericht te reageren, het te delen of te liken!