Een ernstig ongeluk zorgt ervoor dat mensen zich verenigen om het leven van een 9-jarig meisje te redden ๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ‘(2 minuten lezen)

Een ernstig ongeluk zorgt ervoor dat mensen zich verenigen om het leven van een 9-jarig meisje te redden ๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ‘(2 minuten lezen)

16 februari 2020 Uit Door Uitgelicht Nieuws

De kracht van het samenwerken, kent geen gelijke en moet nooit onderschat worden. Dit is helemaal waar als het om wanhopige situaties gaat zoals noodgevallen.

Ik denk dat we tegenwoordig zou afhankelijk zijn geworden van technologie om voor dingen te zorgen, en we zijn zo gewend zijn geraakt aan ons niet met anderen bemoeien, dat we soms vergeten wat we kunnen bereiken als we samenwerken. Maar mensen komen nog heel veel samen als het een goed doel dient โ€“ en als dat gebeurt, is het belangrijk om die verhalen te delen, om onszelf te herinneren aan de mogelijkheden heden die we hebben als ze samen de schouders eronder zetten.

En dit is een goed voorbeeld โ€“ mensen die samen komen bij een noodgeval om de mensen in nood te helpen. Het is een opmerkelijk verhaal dat vorig jaar september het nieuws haalde. Een grote Ford personenauto reed op de snelweg bij Ruskin in Florida toen plotseling een van de banden het begaf.

Dit veroorzaakte dat de bestuurder de controle over het stuur verloor en de auto van de we raakte. De auto sloeg tegen de vangrail en op zยดn kop in het gras ernaast belandde. Het ongeluk trok de aandacht van meerdere medeweggebruikers, die stopten om te helpen. Onder hen waren Dayna Gibson en haar vader, David Lowe. Zij kregen het voor elkaar om de 31-jarige chauffeur en een jongere passagier veilig uit de auto te krijgen. Toen ze eenmaal buiten stonden raakte de bestuurder in paniek โ€“ haar 9-jarige dochtertje zat nog vast onder de auto.

โ€œZe vertelde ons dat haar jongste dochtertje onder de auto lag. We renden allemaal naar de andere kant en zagen de arm van het kleine meisje onder de auto uitsteken,โ€ vertelde Dayna aan de The Miami Herald. De 31-jarige vrouw smeekte om hulp, om de auto op te tillen en haar kind eronder vandaan te krijgen.

En dat is precies wat er gebeurde. In plaats van in paniek te raken, verzamelde zich een grote groep mensen die gezamenlijk de auto optilde. Ondertussen was ook de ambulance ter plaatse en het ambulancepersoneel hielp om het meisje veilig weg te krijgen. โ€œWe maakten het onmogelijke mogelijk door samen te werken, er waren allerlei soorten mensen bij betrokken, maar dat maakte niet uit,โ€ voegt Dayna toe.

The Miami Herald zegt dat getuigen schatten dat er zoยดn 50 mensen aan het helpen waren. โ€œHet was onwerkelijk, allerlei mensen van mensen strak in pak, tot mensen die slippers droegen, waren aan het helpen,โ€ Zegt David Lowe. De inspanningen van de vreemden was een groot succes. Gezamenlijk lukte het om het kleine meisje veel efficiรซnter en sneller te helpen dan dat het ambulancepersoneel verwacht had.

Alle drie de inzittenden van de auto werden naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht. Ze kwamen er zonder al te ernstige verwondingen vanaf. Dayna Gibson geloof dat de ervaring haar een zeer belangrijke les heeft bijgebracht: โ€œIk denk dat als we af en toe herinnerd worden aan hoe sterk we samen zijn, zeker in deze tijden, we fantastische dingen kunnen doen,โ€