Verschrikkelijke man hakt de neus van een hond eraf en pas 12.000 km verderop krijgt hij de hulp die hij nodig heeft ๐Ÿ˜ก๐Ÿ˜ข(1 minuut lezen)

Verschrikkelijke man hakt de neus van een hond eraf en pas 12.000 km verderop krijgt hij de hulp die hij nodig heeft ๐Ÿ˜ก๐Ÿ˜ข(1 minuut lezen)

8 juli 2019 Uit Door Uitgelicht Nieuws

Het is gewoonweg hartverscheurend om te bedenken dat een menselijk wezen een hulpeloos dier zou kunnen mishandelen. In de VS alleen al worden er jaarlijks 1.500 zaken van dierenmishandeling gemeld, maar dan zijn er nog de zaken waarover geen aangifte wordt gedaan.

De redders zeggen dat de 7-jarige Wacku vijf jaar in een asiel verbleef nadat hij in 2012 het slachtoffer werd van een vreselijke aanval. De puppy bewaakte de driewieler van zijn eigenaar toen een dronken man met een machete zijn snuit afhakte. Maar de vastberaden hond zette door, en wachtte op de dag dat iemand zijn hart en deuren voor hem zou openen. Na vijf jaar gewacht te hebben, las de Amerikaanse dierenwelzijnsorganisatie Road Dogs en Rescue het verhaal van Wacku. Oprichter Nikki Carvey reisde 12.000 km om hem naar de VS te brengen voor adoptie. Toen zag Liesl Wilhardt uit Oregon een video over hem en was op slag verliefd. โ€œHet ging niet alleen om zijn schokkend uiterlijk, maar hij leek zo sociaal en intelligent dat ik dacht โ€˜Wat een overleverโ€™โ€, legde ze uit.

Als directrice van de non-profit Luvable Dog Rescue is ze geen vreemde met de adoptie van honden die anderen links zouden laten liggen omwille van hun uiterlijk. Vorig jaar haalde de organisatie nog de krantenkoppen met de redding van de 10 maanden oude Picasso. De hond werd geboren met een gelaatsmisvorming waardoor hij een beetje een scheef gezicht heeft. Ze wist dat Wacku perfect bij Picasso en haar acht andere honden zou passen. โ€œPicasso en Wacku zijn uitzonderlijk kalme, tolerante en sociale honden en ze merken elkaars fysieke verschillen niet opโ€, legde ze uit. โ€œHet coole aan deze honden is dat uiterlijk er niet toe doet. Als hij als een hond ruikt, is het een hond.โ€