Bekijk hoe deze cowboy, een bewapende dief met een hand in controle neemt.(2 minuten lezen)

Bekijk hoe deze cowboy, een bewapende dief met een hand in controle neemt.(2 minuten lezen)

28 november 2018 Uit Door Uitgelicht Nieuws

Velen van ons zouden graag willen dat we ons als helden zouden gedragen als er ooit iets vreselijks zou gebeuren. Visioenen over ons die een noodsituatie binnenstormt met stoïcijnse blikken op onze gezichten en capes die achter onze ruggen stromen, komen trots in ons op.

Nou, één man gedroeg zich als de dapperste held ooit – en hij deed het terwijl hij een cowboyhoed droeg in plaats van een cape. Het beste deel is dat zijn heldendom op een bewakingscamera werd vastgelegd. Deze dappere man staarde door de loop van een pistool zonder zich te veroveren. Heldhaftig is het enige woord ervoor!

De chaos begon toen een niet-geïdentificeerde gewapende overvaller de Carne Cares-slagerij in Monterrey, Mexico binnenliep. De jongeman met de kap naderde de kassier en eiste hoogstwaarschijnlijk al het geld. Terwijl de vrouw struikelde om het geld op te halen, richtte de man zijn aandacht op een paar meter verderop staande cowboy.

Hij zwaaide met het pistool in de richting van de man en gooide dreigingen in het wild – maar niets leek de cowboy te beïnvloeden. In plaats daarvan haalde hij kalm zijn bril af. De kans om toe te slaan stond op het punt om zichzelf te openbaren.

De schutter richtte zich kort op een vrouw die langs de frisdrankkoelers liep. Zodra zijn aandacht verschoof, sprong de cowboy in actie. De cowboy sprong op de schouders van de man, zijn stalen wapen kletterend op de grond. Het paar worstelde dramatisch van het ene einde van het snackpad naar het andere, terwijl andere werknemers zijn adjudant naar hem spoedden.

Bekijk ook:  Schokkende beelden: Nederlandse politie slaat man dood?

Een paar slagers liepen de lobby in en grepen het wapen van de grond. Ze wilden de overvaller geen kans geven om iets grilligs te doen!
Zodra het wapen veilig was, hielpen de slagers de man samen met de cowboy op de vloer. Samen slaagden ze erin de man vast te pinnen totdat de autoriteiten arriveerden. Zonder het snelle denken van de cowboy en de inspanningen van de slagers, had de dief gemakkelijk het leven kunnen winnen van talloze omstanders. Ze hoefden hun eigen veiligheid niet te riskeren – maar het was niet eens een tweede gedachte.

Helaas is de naam van de cowboy nooit vrijgegeven. Ook al staat hij niet in de schijnwerpers, we hopen dat hij weet hoe inspirerend zijn acties die dag waren. We kunnen alleen maar hopen te handelen zoals hij deed als we ooit in dezelfde enge situatie terechtkomen.