10-jarige ontwikkelt briljant apparaat om achtergelaten kinderen in hete auto’s te redden.(1 minuut lezen)

10-jarige ontwikkelt briljant apparaat om achtergelaten kinderen in hete auto’s te redden.(1 minuut lezen)

28 november 2018 Uit Door Uitgelicht Nieuws

Een verschrikkelijk iets wat nooit, onder welke omstandigheid dan ook, zou moeten gebeuren – kinderen die worden achtergelaten in hete auto´s en sterven van de hitte.

Maar een 10-jarige jongen heeft nu een oplossing gevonden die misschien wel een einde aan deze tragedie kan brengen. Het is altijd een grote tragedie als er een kind sterft. In de VS zijn er sinds 1998 zo´n 712 kinderen omgekomen door de hitte nadat ze waren achtergelaten in een auto, volgens een rapport. Maar dankzij de 10-jarige Bishop Curry, uit Texas, is dat tragische nieuws iets wat tot het verleden kan behoren. De jonge jongen heeft een briljant idee: een klein apparaat dat in elke auto zou kunnen worden gestopt.

Bekijk ook:  Vrouw wordt voor de 6de keer moeder. Maar wat haar man ziet laat hem in shock achter.

Het kleine apparaat herkent wanneer de lucht te heet is geworden – en begint vervolgens automatisch koude lucht uit te blazen. De machine heeft ook een antenne, die automatisch ouders en de hulpdiensten waarschuwt, volgens de NBC. Bishop besloot het apparaat te ontwikkelen nadat hij hoorde dat het kind van de buren was omgekomen in een te hete auto. Tot nu toe is het idee van Bishop in de beginfase. Maar samen met zijn vader heeft de 10-jarige al $20,000 bijeengebracht om het idee verder te ontwikkelen, te bouwen en het patent aan te vragen.